Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, który monitoruje ceny warzyw i owoców w województwie świętokrzyskim przedstawił listę cen targowych najpopularniejszych produktów z pól i sadów oraz jaj dostępnych na naszym rynku.
Prezentujemy ceny minimalne, maksymalne i średnie dla województwa w ostatniej dekadzie kwietnia bieżącego roku.
kapusta pekińska – cena za sztukę:
minimalna 5,00 zł
maksymalna 6,00 zł
średnia 5,70 zł
kapusta kiszona – cena za kg
minimalna 5,50 zł
maksymalna 6,50 zł
średnia 5,95 zł
brokuły – cena za sztukę
minimalna 6,00 zł
maksymalna 9,00 zł
średnia 6,67 zł
kalafior – cena za sztukę
minimalna 6,00 zł
maksymalna 9,00 zł
średnia 6,70 zł
rzodkiewka – cena za pęczek
minimalna 2,50 zł
maksymalna 3,50 zł
średnia 3,00 zł
papryka – cena za kg
minimalna 12,00 zł
średnia 14,95 zł
maksymalna 20,00 zł
fasola gruba – cena za kg
minimalna 14,00 zł
maksymalna 15,00 zł
średnia 14,80 zł
pietruszka natka – cena za pęczek
minimalna 2,50 zł
maksymalna 3,50 zł
średnia 2,85 zł
kapusta czerwona – cena za kg
minimalna 5,00 zł
maksymalna 6,00 zł
średnia 5,73 zł
gruszki – cena za kg
minimalna 5,00 zł
maksymalna 7,00 zł
średnia 5,83 zł
jabłka konsumpcyjne – cena za kg
minimalna 2,50 zł
maksymalna 4,00 zł
średnia 3,23 zł
jaja – cena za sztukę
minimalna 0,80 zł
maksymalna 1,50 zł
średnia 1,14 zł