Na kieleckim bazarze ruch dziś mały, co nie dziwi, ponieważ poniedziałek nie jest dniem targowym. Jednak niektóre stoiska z warzywami i owocami są otwarte od samego rana, a klienci mogą cieszyć się świeżymi produktami.
Za kapustę czerwoną zapłacimy 5 zł, za kapustę białą 7 zł, za młodą kapustę włoską 2,50 zł, a za pekińską 5 zł. Cebula młoda kosztuje od 4 do 6 zł, w zależności od rozmiaru, a cebula zarówno sałatkowa jak i czerwona 8 zł. Botwinka to koszt 3 zł, tak samo jak por, pietruszka i lubczyk. Za marchewkę trzeba zapłacić 4 zł, za młodą karotkę 5 zł, a za koper i szczypiorek 2,50 zł. Młody seler kosztuje 10 zł, papryka 10 zł, pieczarki 8,50 zł, ogórki gruntowe 6 zł, a pomidory krajowe 6 zł. Świeża kalarepka to koszt 3 zł, młoda cukinia 4 zł, pieczarki 8,50 zł, słonecznik 7 zł, a kolba kukurydzy 10 zł.
Chrzan kosztuje 2,50 zł, czosnek 2 zł, a świeży rabarbar 8 zł.
Za nektarynki zapłacimy 6 zł, za banany 5 zł, gruszki 7 zł, a cytryny 10 zł. Za śliwki zapłacimy 6 zł, morele 10 zł, winogrona 7 zł i tak samo 7 zł za wiśnie. W ubiegłym tygodniu wiśnie kosztowały 12 zł, a śliwki 8 zł, więc tendencja jest spadkowa. Na targu pojawia się też coraz więcej jagód, ale ich cena utrzymuje się na tym samym poziomie – 20 zł za litr.