Na kieleckim bazarze ruch mniejszy niż w dzień targowy, ale nadal możemy liczyć na duży wybór owoców i warzyw.
Za gruszki zapłacimy 7 zł, za cytryny 10 zł, za nektarynki 6 zł, a za banany 5 zł. Morele to koszt 10 zł, cena arbuza waha się w granicach 5-6 zł, a za 7 zł możemy kupić np. winogrona i wiśnie. Kilogram śliwek to koszt 6-8 zł zł, choć Analizując ceny możemy stwierdzić, że cena wiśni i śliwek maleje. Jeśli chodzi o owoce, na bazarze królują jagody, a ich cena oscyluje w granicach 20 zł za litr.
Za kapustę czerwoną zapłacimy 5 zł, za kapustę białą 7 zł, za młodą kapustę włoską 2,50, a za pekińską 5 zł. Cebula młoda kosztuje od 4 do 6 zł, w zależności od rozmiaru. Botwinka to koszt 3 zł tak samo jak por, pietruszka i lubczyk. Za marchewkę trzeba zapłacić 4 zł, za młodą karotkę 5 zł, a za koper i szczypiorek 2,50 zł. Młody seler kosztuje 10 zł, papryka od 10 do 12 zł, pieczarki 8,50 zł, a pomidory krajowe 6 zł. Świeża kalarepka to koszt 3 zł, młoda cukinia 4 zł, pieczarki 8,50 zł, słonecznik 7 zł, kolba kukurydzy 10 zł i tak samo cena kształtuje się w przypadku cukinii.
Jak wiadomo, teraz jest najlepszy czas na przygotowanie ogórków kiszonych, konserwowych i małosolnych. Za kilogram ogórków gruntowych zapłacimy 6 zł, ogórek śremski o tej samej cenie jest dostępny również w workach 10 i 25 kg. Dla tych, którzy biorą więcej, ceny są bardziej atrakcyjne.
Do ogórków przyda się również pęk kopru włoskiego, za który zapłacimy 2,50 zł, czosnek, który kosztuje 2 zł, i pikantna duża papryczka chili za 1,5 zł.