Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach monitoruje ceny warzyw w województwie świętokrzyskim. Oto lista cen targowych najpopularniejszych warzyw dostępnych na naszym rynku.
Prezentujemy ceny minimalne, maksymalne i średnie dla województwa w ostatniej dekadzie kwietnia bieżącego roku.
ziemniaki – cena za kg
minimalna 1,40 zł
maksymalna 2,50 zł
średnia 1,78 zł
marchew – cena za kg
minimalna 3,00 zł
maksymalna 5,00 zł
średnia 4,00 zł
pory – cena sztukę
minimalna 4,00 zł
maksymalna 5,00 zł
średnia 4,40 zł,
seler – cena za kg
minimalna 6,00 zł
maksymalna 7,55 zł
średnia 6,55 zł
cebula – cena za kg
minimalna 4,00 zł
maksymalna 7,00 zł
średnia 5,23 zł
czosnek – cena za sztukę
minimalna 2,00 zł
maksymalna 4,00 zł
średnia 2,68 zł
pietruszka – cena za kg
minimalna 5,00 zł
maksymalna 7,50 zł
średnia 6,73 zł
burak ćwikłowy – cena za kg
minimalna 2,50 zł
maksymalna 4,00 zł
średnia 3,13 zł
sałata – cena za sztukę
minimalna 3,50 zł
maksymalna 5,00 zł
średnia 4,00 zł
ogórki – cena kg
minimalna 11,00 zł
maksymalna 15,00 zł
średnia 12,70 zł
pomidory – cena za kg
minimalna 14,00 zł
maksymalna 18,00 zł
średnia 15,70 zł
kapusta biała – cena za kg
minimalna 5,00 zł
maksymalna 7,00 zł
średnia 5,65 zł
pieczarki – cena za kg
minimalna 11,00 zł
maksymalna 14,00 zł
średnia 12,10 zł