W środę, 7 grudnia na targowisku w Busku-Zdroju można było wybierać spośród wielu świeżych warzyw i owoców.
Kilogram pietruszki można było kupić za 5 zł. Z kolei marchew i cebula kosztowały po 3 zł za kg.
Kilogram buraków można było nabyć za 2 zł, natomiast śliwka suszona bez pestki była na targu po 20 zł za kg, a bez pestki po 15 zł za kg. 1,50 zł kosztowała główka czosnku.
Za sałatę pekińską trzeba było dać 4 zł, za kalafiora i kapustę czerwoną – 5 zł. Jabłka można było kupić w cenie od 2 do 2,50 za kg, gruszki kosztowały od 4 zł do 5 zł za kg. 4 zł trzeba było wydać na kilogram selerów.
Pięć litrów soku jabłkowego własnej produkcji można było kupić za 20 zł.
Po 2 zł były pęczek koperku i pietruszki.
Jajka swojskie kosztowały 1,20 zł za sztukę.
Kilogram ziemniaków nadal kosztował 2 zł, zaś za 15-kilogramowy worek ziemniaków trzeba było zapłacić 20 zł.
10 zł trzeba było wydać na 250 ml oleju rzepakowego.