W środę, 25 stycznia, na buskim targu świeże warzywa i owoce można było kupić jedynie na kilku stoiskach.
U pana Jana – rolnika ze Stopnicy – kilogram marchwi kosztował 3 zł. Po tyle samo była cebula. Pietruszka kosztowała 5 zł za kg, z kolei za kilogram ziemniaków i buraków czerwonych trzeba było zapłacić 2 zł.
Kapusta biała była w cenie 1,50 zł za kg, mała kapusta pekińska kosztowała 2 zł, większa 4 zł.
Orzechy włoskie miały cenę 7 zł, a laskowe 12 zł za kg.
Kilogram jabłek wszystkich odmian kosztował 2,50 zł, gruszki były po 5 zł.
Śliwki suszone – bez pestki można było kupić po 20 zł, natomiast z pestką po 15 zł.
Za kilogram fasoli odmiany Jaś trzeba było zapłacić 12 zł.
5 litrów soku jabłkowego kosztowało na targu 15 zł.
Pęczek koperku to wydatek 2,50 zł.
25 dag żurawiny suszonej i suszonych jabłek to koszt 7 zł.