W środę, 21 grudnia, sprawdziliśmy, jak kształtują się ceny produktów w Hali Targowej przy ul. Batorego w Busku-Zdroju.
Kilogram jabłek kosztuje od 2,50 do 3 zł. Buraki czerwone są po 2,50 zł za kg, z kolei ziemniaki kupić można po 2 zł za kg.
Za kilogram fasoli i pieczarek zapłacimy 12 zł. Orzechy łuskane są po 30 zł za kg, a śliwka suszona kosztuje 15 zł za kg.
5 zł trzeba zapłacić za kilogram pietruszki, a za 1 zł kupimy główkę czosnku.
Pomidory zwykłe są po 10 zł za kg, malinowe po 15 zł.
Słodkie, soczyste i mandarynki bez pestek i cytryny kupimy w cenie 10 zł za kg.
Olej rzepakowy. tzw. małpka kosztuje 8 zł.
Kilogram jabłek suszonych na kompot jest w cenie 20 zł, za gruszki suszone zapłacimy 15 zł. Tacka – 25 dag – owoców suszonych to koszt 5 zł.
Pory kosztują 3 zł za szt., koperek 2,50 zł, a szczypiorek 2 zł za wiązkę.