We wtorek, 8 sierpnia, na zielonym rynku w Sandomierzu, przy Placu 3 Maja, można było kupić ostatnie w tym sezonie czereśnie.
Jak powiedziała właścicielka jednego ze stoisk, wczoraj przywiozła je wprost z sadu, gdzie powiedziano jej o końcu sezonu na te owoce. Kosztują 28 zł za kg, ale można znaleźć też taniej, po 20 zł. Śliwki są od 4 do 6 zł za kg, jabłka 4 zł – różne odmiany m.in. piros i papierówka. Litr jagód kosztuje 20 zł. Kalafiory kosztują 7 zł za szt. Natka pietruszki oraz szczypiorek są po 2 zł za pęczek. Ogórki są w cenie od 4 do 6 zł za kg. Te droższe to małe ogórki najlepiej nadające się do kiszenia. Główka czosnku jest od 1,5 zł do 2 zł. Żółta i zielona fasolka kosztuje 8 zł za kg, sałata jest po 4 zł za główkę, za kapustę pekińską trzeba zapłacić od 3 do 5 zł, w zależności od wielkości.
Jajka są w cenie od 1 zł do 1,5 zł za sztukę.