„Dary pola i lasu” ogłoszono najlepszym daniem z grzybami w konkursie „Specyjały spod Łysej Góry”, zorganizowanego w gminie Bieliny. Autorka potrawy Małgorzata Wojton pokonała w rywalizacji 25 innych wyśmienitych dań. Konkurs kulinarny rozstrzygnięto podczas 18. edycji Dnia Kultury i Tradycji Gminy Bieliny.
Podczas Dnia Kultury i Tradycji Gminy Bieliny rozstrzygnięto konkurs kulinarny „Specyjały spod Łysej Góry”. W tym roku motywem przewodnim w gotowaniu potraw były grzyby. Do konkursu zgłoszono 25 potraw.
Zdaniem jury najlepsze okazało się danie „Dary pola i lasu”, które wykonała Małgorzata Wojton. II miejsce przyznano Annie Brożynie za kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym, trzy równorzędne III miejsca komisja przyznała kapuśniaczkom – bielinioczkom w objęciach brukselki autorstwa Haliny Kot, „Tarcie z grzybowej w sosie beszamelowym”, które przygotowała Barbara Brożyna i „Barszczowi ze śniokami” wykonanemu przez KGW „Makoszanki”.