We Włostowie, w powiecie opatowskim kończy się budowa hali Inkubatora Przemysłowego – jednego z zadań inwestycyjnych prowadzonych w ramach projektu „Budowa Świętokrzyskiego Centrum Przedsiębiorczości Rolniczej”.
W miejscu funkcjonującej dawniej cukrowni powstanie miejsce wymiany towarów, produkcji, spedycji, zdobywania wiedzy przez rolników.
Hala, która powstaje jest konstrukcją dwunawową o powierzchni ok. 7 tysięcy metrów kw., z pełną instalacją wodną, kanalizacyjną, energetyczną, parkingami i drogami dojazdowymi do budynku, w którym będą pomieszczenia gotowe do wynajęcia przez rolników i przedsiębiorców, chętnych prowadzić tu działalność gospodarczą, przetwórczą, produkcyjną czy magazynować produkty.
Część hali będzie dostosowana do prowadzenia w tym miejscu spotkań, pokazów, szkoleń, doradztwa biznesowego.
Budowa Inkubatora Przemysłowego, który ma być miejscem pozwalającym na większą aktywizację zawodową mieszkańców i rozwój lokalnej przedsiębiorczości jest jednym z zadań inwestycyjnych utworzenia Świętokrzyskiego Centrum Przedsiębiorczości Rolniczej we Włostowie. Złożą się na nie Inkubator Przemysłowy oraz Świętokrzyski Agro Fresh Park, czyli centrum logistyczne i Manufaktura Tradycji i Kultury Kulinarnej.