Na rynku w czerwcu królują tegoroczne krajowe warzywa i owoce. Sprawdziliśmy ich ceny.
Owoce:
agrest (kg) – od 11,00 do 13,00 zł
czereśnie (kg) – od 6,00 do 13,00 zł
truskawki (kg) – od 7,00 do 9,00 zł
borówki amerykańskie (kg) – od 30,00 do 36,00 zł
jeżyna bezkolcowa (kg) – od 45,00 do 50,00 zł
maliny (kg) – od 32,00 do 37,00 zł
porzeczka czarna (kg) – od 9,00 do 11,00 zł
porzeczki czerwone (kg) – 8,00 do 11,00 zł
Warzywa:
botwina (pęczek) – od 1,00 do 1,50 zł
bób (0,5 kg) – od 8,00 do 11,00 zł
buraki ćwikłowe młode (pęczek) – od 1,50 do 2,50 zł
cebula ze szczypiorem (pęczek) – od 1,25 do 1,85 zł
fasolka szparagowa (kg) – od 10,00 do 12,00 zł
kalafior (szt.) – od 3,00 do 4,50 zł
kalarepa (szt.) – od 1,50 do 2,00 zł
kapusta biała młoda (szt.) – od 2,75 do 3,00 zł
koperek (pęczek) – od 0,80 do 1,20 zł
marchew młoda (pęczek) – od 1,75 do 2,50 zł
natka (pęczek) – od 0,90 do 1,20 zł
ogórki gruntowe (kg) – od 4,00 do 6,00 zł
pietruszka młoda (pęczek) – od 3,00 do 4,00 zł
pomidory malinowe (kg) – od 3,85 do 5,50 zł
pory młode (szt.) – od 1,50 do 2,80 zł
rzodkiewka (pęczek) – od 2,00 do 2,50 zł
sałata masłowa (szt.) – od 1,85 do 2,50 zł
selery młode (szt.) – od 2,00 do 2,75 zł
szczypiorek (pęczek) – od 1,00 do 1,50 zł
ziemniaki młode (kg) – od 1,70 do 2,00 zł
ziemniaki irga młode (kg) – od 1,60 do 2,00 zł