Sernik w kratkę z Małyszyna wypiekany w cukierni „Wanilia i Migdały” Małgorzaty i Rafała Zacharskich w Małyszynie w powiecie starachowickim to słodycz doceniona i wyróżniona w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Sernik smakuje, jak żaden inny!
– Nasz Sernik w kratkę z Małyszyna to wypiek wyjątkowy. Jurorzy docenili fakt, że przygotowany jest wyłącznie z naturalnych składników. W naszych okolicach podobne wypieki robi się od bardzo wielu lat – mówią państwo Zacharscy, którzy prezentowali smakołyk na finale konkursu w Parku Etnograficznym w Tokarni.
– Ogromnie cieszymy się z wyróżnienia w tym prestiżowym konkursie – mówili Małgorzata i Rafał Zacharscy, którzy prowadzą firmę „Wanilia i Migdały” w Małyszynie, polecając najlepszy sernik w Świętokrzyskiem.
