Zapraszamy na konferencję pn.: „Świętokrzyska Kuźnia Smaków – marka lokalna”, która odbędzie się 16 listopada 2022 r. w godzinach od 9.30 do 15.00 w restauracji „Szafranowy Dwór” w Strawczynku.
Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach organizuje konferencję skierowaną do rolników, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, producentów żywności na małą skalę, przedsiębiorców, przedstawicieli jednostek i podmiotów działających na rzecz rolnictwa i obszarów wiejskich, kół gospodyń wiejskich, jednostek doradztwa rolniczego oraz innych zainteresowanych tematem osób z województwa świętokrzyskiego.
W ramach spotkania przeprowadzony zostanie wykład nt. „Marka lokalna kluczem do promocji produktów i potraw tradycyjnych i regionalnych”. Kolejnym punktem programu będzie podsumowanie certyfikacji nowych podmiotów szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków oraz uroczyste wręczenie certyfikatów i szyldów ŚKS. Odbędzie się również degustacja produktów, które przeszły proces certyfikacji, a na zakończenie poznamy smak tradycyjnych świętokrzyskich potraw serwowanych przez restaurację Szafranowy Dwór.
Zgłoszenia
Warunkiem udziału w konferencji jest wypełnienie i przesłanie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej) do 14 listopada 2022 r. do godziny 10.00.
Kartę zgłoszenia można przesłać
- pocztą elektroniczną na adres mailowy: izabela.milcarz@sodr.pl
- lub pocztą tradycyjną na adres:
ŚODR Modliszewice
Modliszewice, ul. Piotrkowska 30
26-200 Końskie
z dopiskiem „Konferencja ŚKS”
Z uwagi na ograniczoną liczbę uczestników, o zakwalifikowaniu decyduje data wpływu karty zgłoszenia do ŚODR Modliszewice.
Kontakt
Szczegółowe informacje dotyczące naboru na konferencję można uzyskać w dziale Rozwoju Obszarów Wiejskich Świętokrzyskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach.
- Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich
tel.: 41 372 22 84 do 86 - Jolanta Krupa
Kierownik Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich
tel. kom.: 507 111 240
Konferencja realizowana jest przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach w ramach operacji własnej pn.: „Wsparcie rozwoju szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków, jako narzędzia budowania marki lokalnych produktów żywnościowych wysokiej jakości”, w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) – Plan Operacyjny KSOW na lata 2022-2023.
Anna Michalska
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
docx | Program konferencji | 2022-10-26 | 97,82KB | pobierz |
docx | Karta zgłoszenia uczestnictwa w konferencji | 2022-10-26 | 103,29KB | pobierz |