101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa DAB+ M10D 215,072 MHz
Napisz do nas
Zadzwoń do studia 41 200 20 20
Zoom na wieś
sobota, 5 lipca, 2025
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Zoom na wieś
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Zoom na wieś
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Strona główna AKTUALNOŚCI

Papryczki faszerowane kaszą bulgur i warzywami

Papryczki faszerowane kaszą bulgur i warzywami

Fot. Canva

Kasze i warzywa to produkty, których jesienią jest w domowych spiżarniach pod dostatkiem. Jak skomponować z nich smaczny posiłek? Podpowiadamy.

Składniki: 2 papryki, 60 g kaszy bulgur, kilka łyżek cieciorki, 1 mała cukinia, 1 cebula, 2 małe żółte papryczki, 1 łyżeczka suszonej papryki, 2 łyżki pestek dyni, kilka listków oregano, kilka listków cząbru, kawałek sera feta, 2 łyżki oleju, sól.

Sposób przygotowania: Kaszę moczyć przez 25 minut w wodzie (można ją też ugotować). Kaszę odsączyć i odstawić. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni. Czerwone papryki upiec w piekarniku. Przełożyć do miski, szczelnie owinąć folią spożywczą i odstawić na 15 minut, wtedy łatwiej obrać ze skórki. Posiekać drobno cebulę i pokroić w kostkę żółtą paprykę i cukinię. Na oleju zeszklić cebulę, dodać żółtą paprykę i podsmażyć przez 3-4 minuty. Dodać cukinię i smażyć jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku solą. Dodać kaszę, cieciorkę, słodką paprykę, oregano i cząber. Wszystko wymieszać i dusić przez chwilę.

Odstawić na chwilę, aby się przegryzły smaki. Obrać papryki ze skóry, przekroić na pół, wzdłuż i usunąć pestki. Połówki papryki nafaszeruj nadzieniem z kaszy i warzyw. Tak przygotowane papryki posypać pokruszoną fetą, prażonymi pestkami dyni i świeżym oregano. Ozdobić danie świeżymi ziołami.

ZOOM NA WIEŚ - KALENDARZ KONSUMENTA I ROLNIKA
ZOOM NA WIEŚ - KULINARIA
FOLK RADIO

Tagi: gotowaniekaszakulinariapaprykaprzepis
Udostępnij235Tweet147Wyślij
Poprzedni wpis

Co słychać na świętokrzyskich polach?

Następny wpis

Światowy Dzień Jabłka. Dlaczego warto je jeść nie tylko od święta?

Marzena Smoręda

Marzena Smoręda

Redakcja Publicystyki, dziennikarz

Następny wpis
Światowy Dzień Jabłka. Dlaczego warto je jeść nie tylko od święta?

Światowy Dzień Jabłka. Dlaczego warto je jeść nie tylko od święta?

KALENDARZ KONSUMENTA I ROLNIKA

0 Events loaded

 

  • Dzisiaj

    0

    Nic nie znaleziono

  •  

  •  

  •  

  •  

Kalendarz
    Kategoria
      Organizator
        Lokalizacja
          Polecane
          • Tylko promowane
          • Dołącz
          • Wyklucz
          Zobacz więcej

          No events found

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          -

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          DN_T

          Nie masz żadnych eventów na ten dzień

          Zobacz więcej

          Nie masz żadnych eventów na ten miesiąc

          Zobacz więcej

          Nie masz żadnych eventów na ten miesiąc

          No mapped events found in this timeline

          Radio Kielce

          Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim

          101,4 MHz Świętokrzyskie | 90,4 MHz Kielce | 100,0 MHz Włoszczowa | 215,072 MHz / KANAŁ 10D

          ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
          tel. 41 368 12 00
          fax. 41 344 65 44
          radio@radiokielce.pl

          Obserwuj nasze profile

          Brak wyników
          Zobacz wszystkie wyniki
          • AKTUALNOŚCI
          • KALENDARZ
          • KULINARIA
          • KOMUNIKATY
          • PORTALE RADIA KIELCE
            • Radio Kielce
            • Folk Radio
            • Podcasty Radia Kielce
            • Centrum Edukacji Medialnej
            • Projekt Praca
            • Wielka literatura w cyfrowym świecie

          Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2024.