101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa DAB+ M10D 215,072 MHz
Napisz do nas
Zadzwoń do studia 41 200 20 20
Zoom na wieś
środa, 21 maja, 2025
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Zoom na wieś
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Zoom na wieś
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki

Kotlet z ciecierzycy z sałatami z nowalijek i podsmażanych świeżych owoców oraz gazpacho

Strona główna KULINARIA

Kotlet z ciecierzycy z sałatami z nowalijek i podsmażanych świeżych owoców oraz gazpacho

Wydrukuj przepis

Składniki

  • Truskawki 0.5kg
  • Maliny 100g
  • Pomidorki koktajlowe 200g
  • Szpinak świeży 200g
  • Masło 100g
  • Olej 0.5l
  • Ciecierzyca sucha 0.5 kg
  • Pomidory w puszce w całości lub cząstki 250g
  • Czosnek 1 główka
  • Cebulka szalotka 6szt
  • Parę listków świeżej rucoli, bazylii i botwinki do dekoracji

Sposób przygotowania

Kotlety: Ciecierzycę gotujemy około 60 minut w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Zimną ciecierzycę mielimy w maszynce do mięsa na małych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy ugotowane ziemniaki. Formujemy płaskie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju na złoty kolor.
Sałatka: Na patelni rozpuszczamy masło z odrobiną oleju. Podsmażamy na nim szalotkę , czosnek i pomidorki koktajlowe. Dodajemy świeży szpinak, ulubione owoce i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gazpacho: Pomidorki z puszki blendujemy z czosnkiem, bazylią i czerwoną papryką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem, papryką i listkami bazylii.

Sposób podania:

Kotlety przekładamy na talerz. Z liści botwinki, rukoli i i bazylii robimy ozdobę na boku talerza, na to wykładamy sałatkę szpinakowo-owocową.

Tagi: kulinaria
Poprzedni wpis

Jagoda kamczacka pełna antyoksydantów

Następny wpis

Sandacz z patelni

Radio Kielce

Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim

101,4 MHz Świętokrzyskie | 90,4 MHz Kielce | 100,0 MHz Włoszczowa | 215,072 MHz / KANAŁ 10D

ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl

Obserwuj nasze profile

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2024.