Składniki
Sposób przygotowania
OgórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More małosolne są łatwe do przygotowania. Doskonale zastępują zieleninę w posiłkach, nadają się również do kanapek. Najlepiej jędrne, niewielkie ogórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More.
Aby przygotować ogórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More małosolne wystarczy poświęcić ok. godzinę pracy. Po 2-3 dniach ogórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More są gotowe do spożycia.
Na początku ogórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More trzeba dokładnie umyć. Tak samo należy postąpić z czosnkiem i chrzanem.
OgórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More, przekładając je przyprawami, najlepiej ułożyć w kamiennym garnku lub dużym słoju.
Następnie przygotować należy zalewę: zagotować wodę i dodaj do niej sól (proporcje: 1 łyżka na 1 litr wody). Po rozmieszaniu wody z solą i przestudzeniu zalewamy ogórkiOgórek (Cucumis L.) – rodzaj roślin jednorocznych z rodz... More. Na wierzchu należy ułożyć talerz.