Orientalne danie wegańskie z woka
Wydrukuj przepisSkładniki
- Makaron ryżowy
- Boczniaki
- Imbir świeży
- Czosnek
- Papryka czerwona 1 szt.
- Kapusta pekińska ½ szt.
- Biała część pora 1 szt.
- Ostra papryczka
- Białe tofu
- Sezam
- Olej rzepakowy
Sposób przygotowania
W woku rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim starte drobno imbir i czosnek. Dodajemy sezam i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy do naczynia pokrojone w paski boczniaki oraz czerwoną paprykę. Wszystko przez kilka minut podsmażamy i dokładamy posiekaną kapustę pekińską z porem. Po kilku minutach dodajemy tofu, pokrojone w drobną kostkę około 0,5 cm i doprawiamy sosem sojowym. W oddzielnym naczyniu gotujemy makaron ryżowy. Wszystko łączymy.