101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa DAB+ M10D 215,072 MHz
Napisz do nas
Zadzwoń do studia 41 200 20 20
Zoom na wieś
środa, 21 maja, 2025
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Zoom na wieś
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Zoom na wieś
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
Strona główna KULINARIA

Sandacz smażony na tagliatelle warzywnym z suszonymi pomidorami i kaparami

30 marca 2022
w KULINARIA
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce

Sandacz smażony na tagliatelle warzywnym z suszonymi pomidorami i kaparami

Wydrukuj przepis

Składniki

  • filet sandacza 6 szt.
  • Cukinia 3 szt.
  • Marchewka 5 szt.
  • Czosnek 1 główka
  • Masło klarowane
  • Pomidorki kontaktowe 250 g
  • Pomidory suszone w zalewie mały słoiczek
  • Szpinak świeży małe opakowanie
  • Limonka 2 szt.
  • Capary mały słoiczek

Sposób przygotowania

Sandacz: rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor.

Tagliatelle: cukinię i marchewkę myjemy i obieraczką ścinamy paski (jak makaron). Na patelni podsmażamy pokrojone w paski, suszone pomidory, podlewamy je oliwą ze słoiczka. Dodajemy posiekany czosnek, chwile razem podsmażamy. Następnie dodajemy starte warzywa (marchewka i cukinia) i dalej podsmażamy.  Na zakończenie dorzucamy przecięte na pół pomidorki koktajlowe, szpinak i kapary. Jeszcze chwilę podsmażamy tak, by wszystko było chrupkie.

Sposób podania:

Na talerz wykładamy warzywa, obok układamy kawałki ryby.

13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce
13.08.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Piątkowa rybka / Anna Kwapisz / Radio Kielce

Tagi: kulinaria
Udostępnij235Tweet147Wyślij

Radio Kielce

Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim

101,4 MHz Świętokrzyskie | 90,4 MHz Kielce | 100,0 MHz Włoszczowa | 215,072 MHz / KANAŁ 10D

ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl

Obserwuj nasze profile

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • AKTUALNOŚCI
  • KALENDARZ
  • KULINARIA
  • KOMUNIKATY
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • Radio Kielce
    • Folk Radio
    • Podcasty Radia Kielce
    • Centrum Edukacji Medialnej
    • Projekt Praca
    • Wielka literatura w cyfrowym świecie

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2024.