![Sushi z tuńczyka i łososia z sosem sojowym i wasabi 7 25.08.2021. Kielce. Letnia Kuchnia Radia Kielce. Kosmiczna środa / Anna Kwapisz / Radio Kielce](https://zoomnawies.pl/wp-content/uploads/2022/03/kielce-letnia-kuchnia-radia-kielce-kosmiczna-sroda-1-111747.jpg)
Sushi
Wydrukuj przepisSkładniki
- Beza:
- Białka 4 szt.
- Cukier puder 300 gr.
- Mąka ziemniaczana 1 łyżka
- Ocet spirytusowy 1 łyżeczka
- Sos:
- Brzoskwinie w puszcze 1 puszka
- Mleko kokosowe 1 puszka
- Cukier około 100 gr.
- Krem:
- Żółtka 11 sztuk
- Cukier 250 gr.
- Mąka 80 gr.
- Mleko 1l.
- Laska wanilii
- Śmietanka 30%
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy i dodajemy ocet ryżowy. Tuńczyka i łososia kroimy w paski. Ogórka i paprykę także kroimy w cieniutkie paski. Na macie do sushi rozkładamy ryż i nakładamy do środka te składniki, które lubimy. Następnie dokładnie zawijamy (rolujemy) i kroimy na plastry. Sushi można obtaczać w sezamie lub rozpocząć przygotowania od nori i dopiero wykładać ryż.
Sposób podania:
Podajemy z sosem sojowym i wasabi.
![Sushi z tuńczyka i łososia z sosem sojowym i wasabi 8 25.08.2021. Kielce. Letnia Kuchnia Radia Kielce. Kosmiczna środa / Anna Kwapisz / Radio Kielce](https://zoomnawies.pl/wp-content/uploads/2022/03/kielce-letnia-kuchnia-radia-kielce-kosmiczna-sroda-3-111749.jpg)
![Sushi z tuńczyka i łososia z sosem sojowym i wasabi 9 25.08.2021. Kielce. Letnia Kuchnia Radia Kielce. Kosmiczna środa / Anna Kwapisz / Radio Kielce](https://zoomnawies.pl/wp-content/uploads/2022/03/kielce-letnia-kuchnia-radia-kielce-kosmiczna-sroda-23-111806.jpg)
![Sushi z tuńczyka i łososia z sosem sojowym i wasabi 10 25.08.2021. Kielce. Letnia Kuchnia Radia Kielce. Kosmiczna środa / Anna Kwapisz / Radio Kielce](https://zoomnawies.pl/wp-content/uploads/2022/03/kielce-letnia-kuchnia-radia-kielce-kosmiczna-sroda-28-111811.jpg)