Bogata w witaminy i mikroelementy oraz błonnik pietruszkaPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś... More korzeniowa to jeden z ulubionych składników polskiej kuchni. Warto wykorzystać ją nie tylko jako bazę do zup, ale także ich główny składnik. Jak ugotować pyszną i zdrową zupę z pietruszkiPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś... More?
Składniki: 4 duże korzenie pietruszkiPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś... More, 1 mały selerSelery zwyczajne, seler zwyczajny (Apium graveolens L.) – ... More, 3 korzenie pasternaku, natkaPietruszka naciowa - w pierwszym roku uprawy tworzy niejadal... More pietruszkiPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś... More, 1 duża cebulaCebula (Allium cepa L.) – zwyczajowa nazwa warzywa należ... More, 3 małe gruszkiGruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny ... More, 100 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka masła, 600 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Sposób przygotowania: Obierz pietruszkę, selerSelery zwyczajne, seler zwyczajny (Apium graveolens L.) – ... More, pasternak, cebulę oraz gruszkiGruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny ... More. Warzywa korzeniowe pokrój w grubą kostkę, a gruszkiGruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny ... More w paski. Na rozgrzanym maśle smaż pietruszkę, selerSelery zwyczajne, seler zwyczajny (Apium graveolens L.) – ... More oraz pasternak przez ok. 15 minut. Następnie dodaj cebulę i gruszkiGruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny ... More. Całość podgrzewaj do momentu zeszklenia się cebuli. Warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem. Gotuj do miękkości, a na końcu zmiksuj. Dodaj jogurt naturalny oraz przyprawy. Całość wymieszaj i podawaj z posiekaną natką pietruszkiPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś... More.